уторак, 7. фебруар 2012.

Novi strip junak Brendon



Poštovani čitaoci, našoj izdavačkoj kući je izuzetna čast I zadovoljstvo  da velikom broj strip fanova predstavi jednog neobičnog I nama nepoznatog strip junaka, koji do sada nije izlazio na našim prostorima.
Nepoznato je oduvek bila velika enigma za sve što nam se dešava u životu? Može biti odbojno, kao za većinu ljudi koji se plaše saznati nešto novo, promeniti svoje navike Ili način razmisljanja ili pak otkriti jednu istinu o sebi. Za mali broj onih radoznalih I odvažnih,  koji se odluče da otkriju nepoznato, put, može biti zanimljiv, naporan I težak ali svakako neće biti dosadan. Zar baš to nije čar celokupnog bitisanja? Nije li to ona nit koja nas vodi istražiti nepoznato…
Mi smo se otisnuli u nepoznati svet Viteza lutalice Brendona D;Arknesa…
Zasigurno najmračniji strip SBE izdavačke kuce, prepun nasilja, spoj fantastike I horora začinjenih akcijom u retkim slučajevima se završava srećno.
Idejni tvorac Brendona je Claudio Chiaverotti rođen 20.06. 1965 u Torinu gde i danas živi i radi. Za Sergio Bonelli Editore počinje sa radom 1989. godine kao jedan od scenarista Dilana Doga, Martina Misterije i Zone X. 1998. na svetlo dana izlazi Brendon koji se od juna iste godine pojavljuje na kioscima svaka dva meseca. Osim Chiaverottija jednu od najvažnijih uloga ima Corrado Roi koji je svojim mračnim crtežom dočarao vreme apokalipse u kojem se Brendon nalazi. Od prvog broja uživaćete u naslovnim stranama koje izrađuje,kombinujući tehnike akvarela, gvaša i drvenih bojica. Takođe ne smemo zaboraviti Masima Rotunda, koji je obavio odličan posao, detaljnim crtežom i prepoznatljivim likovima, u koje je uložio mnogo vremena i truda.   
Fanovi Dilana i Dampira ce dobiti još jednog junaka koji na putu u nepoznato odoleva raznim iskušenjima na stranicama koje su pred vama…..  

Srdačno vaš urednik

9 коментара:

  1. Сретно з издаваштву. Нека нам будете још један јак и сигуран издавач на мапи Србије а и шире.

    ОдговориИзбриши
  2. Super vam je ova ideja, nadam se velikom uspjehu serijala, i mnogo godina svih mogucih Brendonovih epizoda od Malagma Comics. Zivjeli!

    ОдговориИзбриши
  3. Jedna dama, koja radi u Bonelli-ju i jedna od sadašnjih crtačica Brendona me je zamolila da postavim ono što je napisala jer nije znala kako da prati uputstva na našem jeziku i da se uloguje na blog.

    Marin, I can not send the text .. I do not know how to do, I do not understand .. if you want to post this and 'the text that I wanted!


    This news makes me really happy! Thank Marin for attention to this obscure hero and nostalgic ... Sara 'definitely an enjoyable read, with exciting adventure of surprises ... Sometimes I like to say .. that are good stories of the night but with the surprise ending ...
    There are many characters that are interwoven in the life of Brendon and share with you the stories and 'fantastic! Thanks and happy life!
    Lola

    ОдговориИзбриши
  4. Da ne zaboravim. Pomenuta dama se zove Lola Airaghi.
    Njen zanimljiv profil možete naći na facebook-u

    ОдговориИзбриши
  5. Postavio sam najavu za Brendona na Strip Zona forumu

    http://www.stripzona.com/port/index.php?showtopic=14621


    ali isto tako bih pozvao urednika da se registruje i licno predstavi sebe i svoj divni projekat.

    Malagmi zelim srecu(da slomi nogu) i dugo godina izdavanja stripova(bar pola veka, posle sta Bog da),
    mnogo Brendona kao i jos nekih drugih junkaka.

    ОдговориИзбриши
  6. Je l' postoji još neki izdavač stripova na svetu, sem Sergio Bonelli-a? U čemu je fora? Je l' su licence italijanskih stripova toliko jeftine (čitaj DžABA), da retko ko se odvaži, ili drzne da štampa stripove nekih drugih izdavača, ili je u pitanju hod po već sigurnoj i odavno utabanoj stazi? Ako je – prepun nasilja, spoj fantastike I horora začinjenih akcijom u retkim slučajevima se završava srećno – nešto novo što nam ovaj "postapokaliptični Dilan" nudi, onda šta je to drugačije u odnosu što je do sada nudio Dilan Dog? Zar ne mislite da je previše recikliranih bonelijevskih izdanja, i da ova uboga srpsko-stripska publika zaslužuje bar malo nekog daška promene?!

    ОдговориИзбриши
  7. Nek vam je sa srecom i jos puno izdanja nam podarili

    ОдговориИзбриши
  8. recenzija stripa http://www.hellycherry.com/2012/11/prikaz-stripa-brendon.html

    ОдговориИзбриши